Door honden leren over jezelf.

TRAINING ‘ZORG VOOR JEZELF’

In de training ‘Zorg voor jezelf’ ontmoeten vrouwen met een verzorgend beroep zichzelf. De training is specifiek voor vrouwen die in hun werk bezig zijn met de zorg voor anderen en die de neiging hebben zichzelf voorbij te lopen, waardoor er ziekte ontstaat of dreigt te ontstaan.

In deze zesdaagse training leer je de aandacht op jezelf te richten in plaats van op de ander. Je wordt je bewuster van wie je bent en wat je individueel nodig hebt om goed en gezond te kunnen functioneren.

Waar bestaat de training ‘Zorg voor jezelf’ uit ?

 

In de training ga je aan de slag met je persoonlijke comfortzone, je eigen leerproces, kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën (kernkwadrant van Daniel Ofman), persoonlijkheidstypen, non verbaal gedrag, feedback, doelen stellen, de 7 eigenschappen van effectief leiderschap (Stephen Covey) en het belang van kleine stappen en inspiratie.

Er wordt gewerkt met de honden van Take the Leash en de methodiek ‘Spiegelen met honden’. Door de ontmoeting tussen jou en de honden ontstaat er meer inzicht in je eigen gedrag. Je ervaart het effect van je eigen gedrag op een diep emotioneel niveau. Ervaringen die je met de hond opdoet, blijven je nog lang bij.

TRAINING ‘ZORG VOOR JEZELF’

“Ik heb er enorm van genoten om met de honden te mogen werken. Een heel fijne rustige, niet veroordelende manier om geconfronteerd te worden met je eigen gedachten, je communicatie en gedrag.”

“Terugkijkend op het traject heeft mij de intuïtie en het gedrag van de honden het meest geraakt. Zij vellen geen oordeel, hebben geen mening en voelen haarscherp aan wat er in je omgaat.”

“Voor mij was het twee vliegen in een klap. Ik was bezig met mijn leerdoelen en persoonlijke bewustwording en tegelijkertijd mocht ik dit doen in de natuur en was ik lekker bezig met de honden.”

“Terwijl ik groeide in het proces ben ik ook gedeeltelijk weer aan het werk gegaan en kon ik het geleerde in de praktijk brengen. Nu ben ik weer helemaal hersteld en voel me bijna sterker dan voorheen.”