Door honden leren over jezelf.

TRAINING ZORG VOOR JEZELF

TRAINING ‘ZORG VOOR JEZELF’

In de training ‘Zorg voor jezelf’ ontmoeten vrouwen met een verzorgend beroep zichzelf. De training is specifiek voor vrouwen die in hun werk bezig zijn met de zorg voor anderen en die de neiging hebben zichzelf voorbij te lopen, waardoor er ziekte ontstaat of dreigt te ontstaan. 

In deze zesdaagse training leren de deelnemers de aandacht op zichzelf te richten in plaats van op de ander. Ze worden zich bewuster van wie ze zijn en wat ze individueel nodig hebben om goed en gezond te kunnen functioneren. 

Waar bestaat de training ‘Zorg voor jezelf’ uit ?

 

In de training gaan de deelnemers aan de slag met de persoonlijke comfortzone, leerprocessen, kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën, persoonlijkheidstypen, non verbaal gedrag, de cirkel van invloed, prioriteiten stellen, feedback, het nut van kleine stappen bij verandering en inspiratie uit de natuur. 

Er wordt gewerkt met de honden van Take the Leash en de methodiek ‘Spiegelen met honden’. Door de ontmoeting tussen mens en hond ontstaat er meer inzicht in het eigen gedrag. De deelnemers ervaren het effect van hun eigen gedrag op een diep emotioneel niveau. Ervaringen die mensen met de hond hebben, blijven nog lang bij ze.  

TRAINING ‘ZORG VOOR JEZELF’

“Ik heb er enorm van genoten om met de honden te mogen werken. Een heel fijne rustige, niet veroordelende manier om geconfronteerd te worden met je eigen gedachten, je communicatie en gedrag.”

“Terugkijkend op het traject heeft mij de intuïtie en het gedrag van de honden het meest geraakt. Zij vellen geen oordeel, hebben geen mening en voelen haarscherp aan wat er in je omgaat.”

“Voor mij was het twee vliegen in een klap. Ik was bezig met mijn leerdoelen en persoonlijke bewustwording en tegelijkertijd mocht ik dit doen in de natuur en was ik lekker bezig met de honden.”

“Terwijl ik groeide in het proces ben ik ook gedeeltelijk weer aan het werk gegaan en kon ik het geleerde in de praktijk brengen. Nu ben ik weer helemaal hersteld en voel me bijna sterker dan voorheen.”