Door honden leren over jezelf.

TRAINING ‘ZORG VOOR JEZELF’

Voor jezelf zorgen is een voorwaarde om goed voor een ander te kunnen zorgen. Dat leerde ik al snel toen Luna (mijn eerste hondje) in mijn leven kwam. Als ik mijn emoties niet goed hanteerde, had Luna daar last van. Als ik niet deed waar ik goed in was, kon ik niet de sturing geven en de veiligheid bieden die Luna nodig had. Wat ik samen met Luna leerde in het kader van mijn persoonlijke ontwikkeling ging verder en dieper dan ik ooit in een training of opleiding had ervaren.

In de training ‘Zorg voor jezelf’ ontmoet jij jezelf door samen met je hond verschillende werkvormen te ervaren en hiermee op je eigen gedrag, gevoelens en gedachtes te reflecteren.

In deze zesdaagse, individuele, training leer je de aandacht in eerste instantie op jezelf te richten in plaats van op de ander. Je wordt je bewuster van wie je bent en wat je individueel nodig hebt om fijn en gezond te kunnen functioneren.

Waar bestaat de training ‘Zorg voor jezelf’ uit ?​

 

De spiegel die je hond je voorhoudt

Wat is spiegelen en coachen met honden, je eigen comfort zone, de spiegel van je hond en je eerste stap in ontwikkeling.

 

Persoonlijke kwaliteiten en valkuilen

Aan de hand van het kernkwadrant (Daniel Ofman) en oefeningen met je hond onderzoek je waar jouw kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieen liggen en hoe je deze kunt gebruiken en ontwikkelen. 

 

Gedragsstijlen

Je onderzoekt hoe je verschillende gedragsstijlen gebruikt en hoe deze non verbaal tot uiting komen. Samen met je hond kijk je hoe je deze bewuster kunt leren inzetten. 

 

Effectief leiderschap

Met het wandelen met je hond als metafoor en werkvorm onderzoek je de 7 eigenschappen van effectief leiderschap (Stephen Covey) en hoe jij je hiertoe verhoudt in zowel je dagelijks leven als in de wandelingen met je hond.

 

 Intuïtie

Op welke manier kun je je intuïtie bewust om hulp vragen, welke rol kan je hond daarbij vervullen en hoe is de natuur daarbij een hulp- en energiebron.

 

Terugkomdag 

Na twee maanden is er een terugkomdag. Het programma wordt op maat gemaakt en zal aansluiten bij wat op dat moment belangrijk is voor jou. 

 

Je werkt in deze training met je eigen hond en de methodiek ‘Spiegelen met honden’. De kracht van ervaringsleren, de gedragspatronen die er bestaan tussen jou en je hond en de unieke relatie tussen mens en hond maken dat je je eigen gedrag op een diep emotioneel niveau ervaart. Ervaringen die je met je eigen hond opdoet, blijven je altijd bij.

TRAINING ‘ZORG VOOR JEZELF’

MEER WETEN? LEES DEZE ARTIKELEN.

Artikel

Waar sta jij op de lijst?

Artikel

Rust nemen en ontspannen

Artikel

Als angst in de weg gaat zitten