Door honden leren over jezelf.

OVER ONS

Bij Take the Leash coachen wij mensen die het heft in eigen hand willen nemen en die zichzelf persoonlijk willen ontwikkelen. Dit doen wij grotendeels met de hond als spiegel. Je kunt dit bij ons met onze honden, maar ook met je eigen hond ervaren.

Daarnaast verzorgen wij opleidingen waarin je het spiegelen en coachen met honden in een individueel opleidingstraject kunt leren met je eigen hond(en).

Coachen met honden is een vorm van ervaringsleren. Het is een manier van coaching die snel tot de kern komt. Het haalt je uit je denken en gaat verder dan het aanleren van vaardigheden. Bij coachen met honden gaat het over wie jij in essentie bent.
Coachen met honden geeft richting aan persoonlijke ontwikkeling.

HONDEN IN COACHING

In de huidige samenleving blijkt een behoefte te bestaan naar een manier van werken die zo puur en instinctief is als het werken met dieren. Werken met dieren raakt mensen in vele gevallen op een niveau dat dieper gaat dan het mentale en verder gaat dan het aanleren van vaardigheden.

Hoe Take the Leash ontstond

In 2004 ontstond bij Tanja van Doesburg het idee om mensen te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling door gebruik te maken van de interactie tussen mens en hond. Na twee jaar van onderzoek en ontwikkeling werden in 2006 de eerste trainingen gegeven onder de naam Amicis.

In 2010 werd Take the Leash opgericht. Bij Take the Leash worden mensen gecoacht die zich willen ontwikkelen. De hond is hierbij meestal een onmisbare partner. De hond maakt dat mensen geraakt worden, de impact van het eigen gedrag ervaren en in beweging komen. Er wordt altijd een heldere vertaalslag gemaakt naar het dagelijks leven.

TAKE THE LEASH.

Onze activiteiten

WORKSHOPS

Voor mensen die individueel willen ervaren wat je van honden kunt leren over jezelf.

COACHING

Voor mensen die zich persoonlijk willen ontwikkelen en zichzelf beter willen leren kennen. 

OPLEIDINGEN

Voor coaches die individueel willen leren de hond in te zetten in de eigen coaching.

KAARTEN & KO

Ga naar de website van Kaarten & Ko voor coachkaarten, werkboeken en materialen.

COACHING

Voor mensen die een persoonlijk vraagstuk willen onderzoeken, een doel willen behalen, persoonlijk leiderschap willen vergroten, de communicatie willen verbeteren of anders willen omgaan met stress.

COACHKAARTEN

De set bestaat uit 45 verschillende kaarten die in coaching een absolute toegevoegde waarde hebben. De set is gemaakt voor coaches die met honden werken, maar is uiteraard ook daarbuiten te gebruiken.

OPLEIDINGEN

Voor coaches die individueel willen leren de hond in te zetten in de eigen coaching.

WORKSHOPS

Voor mensen die individueel willen ervaren wat je van honden over jezelf kunt leren.