Door honden leren over jezelf.

Zonder bestemming.

Samen met Gizmo vertrok ik wandelend naar het bos. Ik was op zoek naar verbinding. Verbinding met hem, maar zeker ook verbinding met mezelf. Ik had de behoefte mijn drukke denken tot stoppen te brengen. Om het gevoel los te kunnen laten van steeds weer onderweg te moeten zijn. Ik had er behoefte aan mijn intuïtie weer eens bewust het woord te geven.

In het bos aangekomen was er inmiddels wat ruimte bij mij ontstaan. Ik zag de prachtige herfstkleuren in de bomen komen. Het contact met Gizmo was fijn. Ik voelde me ontspannen. Mijn denken was langzaam naar de achtergrond verdwenen.

Het was tijd voor een oefening.

Ik vroeg Gizmo mijn plek te zoeken van dit moment. De plek waar ik op dit moment mag gaan staan in mijn leven. Na mijn vraag sloeg Gizmo vol enthousiasme een smal pad in. Ondanks zijn enthousiasme en tempo bleef hij van tijd tot tijd staan. Hij zocht oogcontact en wachtte tot ik achter hem aan liep.

Na enkele minuten liep hij van het pad af het bos in. Hij stopte op een heuveltje met een kuil erin. Dat moest dan wellicht mijn plek zijn op dit moment. Ik ging onderzoeken en ervaren wat er op deze plek was voor mij.

De plek lag in een kuil op een heuveltje. Voor ons lag een klein landweggetje. Wij zaten achter een sloot en bomenrij op enige afstand van dit weggetje. Er stond een stevige wind. In de kuil hadden we daar echter geen last van. Het plekje was heerlijk beschut. Tussen de bladeren door schemerde de zon op ons. In de verte keek ik uit op de grote weg. Daar reden de auto’s af en aan. Allemaal mensen op weg naar hun bestemming.

En ik bedankte Gizmo voor zijn wijze les. Het was tijd om de weg te verlaten en even zonder bestemming te zijn…

 

Intuïtie met honden.

Om jou te helpen bewust je intuïtie te gebruiken bij vraagstukken is het mogelijk samen met je hond een workshop ‘intuïtie met honden’ te komen volgen. Deze workshop is individueel te volgen.

Neem contact op over de mogelijkheden. 

Take the Leash

Coachen met honden is een vorm van ervaringsleren. Het is een manier van coaching die snel tot de kern komt. Het haalt je uit je denken en gaat verder dan het aanleren van vaardigheden. Bij coachen met honden gaat het over wie jij in essentie bent.
Coachen met honden geeft richting aan persoonlijke ontwikkeling.

Bij Take the Leash coach ik mensen die het heft in eigen hand willen nemen en die zichzelf persoonlijk willen ontwikkelen. Dit doe ik grotendeels met de hond als spiegel. Je kunt dit bij mij met mijn honden, maar ook met je eigen hond ervaren.

Sinds 2011 verzorg ik opleidingen waarin je het spiegelen en coachen met honden in een individueel opleidingstraject kunt leren met je eigen hond(en).

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op