Door honden leren over jezelf.

Wat is coaching en waarom met honden?

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding waarbij je als coachee (klant) een gelijkwaardige relatie hebt met je coach. Jij als mens met alles wat je in je hebt en jouw persoonlijke ontwikkeling staan centraal. Een coach helpt je om inzicht te krijgen in jezelf in relatie tot een vraagstuk dat je hebt of een doel dat je wilt behalen. Je wordt ondersteund in je leerproces.

Er zijn heel veel verschillende soorten en vormen van coaching die je kunnen helpen op diverse thema’s en op uiteenlopende vakgebieden. Wat de meeste coaches gemeen hebben is dat zij onder andere vragen stellen, feedback geven, opdrachten verstrekken die je helpen in je leerproces, je doelen bewaken, je aanmoedigen en motiveren en je helpen om stil te staan bij de successen die je reeds hebt behaald.

 

Wanneer kun je gebruik maken van een coach?

Een coach kan je inschakelen als je een vraagstuk verder wilt onderzoeken of een doel hebt dat je wilt behalen. Het gaat hierbij vaak over het in gang zetten van een verandering in jezelf, in je leven of in je werk. De voorwaarde is echter altijd dat je bereid bent om je eigen leerproces onder ogen te zien en dat je gemotiveerd bent om hieraan te werken door daar energie in te stoppen.

Waarom gebruik maken van een coach?

Ieder mens draait regelmatig rond in zijn eigen gedachtengangen en gedragspatronen. Dat betekend dat het soms lasting is om jezelf te aanschouwen en te zien wat je nu precies doet en waarom dat dat zo is. Daarnaast toont onderzoek aan dat mensen zich maar voor ongeveer 5 % bewust zijn van hun eigen gedrag. Input van een coach kan je helpen om bewustwording te verkrijgen. Daarnaast is een coach vaak geschoold en ervaren op het begeleiden van menselijke leerprocessen. Een coach helpt je naast bewustwording dan ook bij het zetten van de stappen die jij nodig hebt om te komen waar je zou willen zijn.

 

Wat is ‘Coachen met honden’?

Dit is een manier van coachen waarbij de coach gebruik maakt van honden die je laten ervaren wat het effect is van je eigen gedrag, je emoties, je gedachtes en de manier waarop je op dat moment in het leven staat.

Coachen met honden is ervaringsleren. De hond reageert op jouw gedrag, emoties en intenties. Het is onbevooroordeeld en er is geen ontsnappen aan. Je krijgt precies terug wat je zelf geeft en dat kan zowel ontroerend, grappig als confronterend zijn.

In eerste instantie levert het werken met honden een grote rol in de bewustwording ten aanzien van jezelf. Als er bewustwording is ontstaan, krijgt de hond een rol daar waar het gaat over het vormgeven aan de verandering die jij in gang wilt zetten. Ze begeleiden je bij je leerproces. De coach helpt je de vertaalslag maken naar de praktijk van alle dag in het privéleven of op de werkvloer.

Take the Leash

Coachen met honden is een vorm van ervaringsleren. Het is een manier van coaching die snel tot de kern komt. Het haalt je uit je denken en gaat verder dan het aanleren van vaardigheden. Bij coachen met honden gaat het over wie jij in essentie bent.
Coachen met honden geeft richting aan persoonlijke ontwikkeling.

Bij Take the Leash coachen wij mensen die het heft in eigen hand willen nemen en die zichzelf persoonlijk willen ontwikkelen. Dit doen wij grotendeels met de hond als spiegel. Je kunt dit bij ons met onze honden, maar ook met je eigen hond ervaren.

Daarnaast verzorgen wij opleidingen waarin je het spiegelen en coachen met honden in een individueel opleidingstraject kunt leren met je eigen hond(en).

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op

Schrijf je in om tips en nieuws te ontvangen