Door honden leren over jezelf.

Verbeter het contact met anderen

“Heb ik contact met je?” Het is een eenvoudige vraag die we allemaal waarschijnlijk wel eens voorbij hebben horen komen. Of omdat we de vraag zelf aan iemand stelden of omdat de vraag aan ons gesteld werd.

 

Geen contact is vervelend en levert meestal niets op

Geen contact op het moment dat je met iemand in gesprek bent is vervelend. Het levert vaak frustratie en irritatie op. Het kan relaties schaden en organisaties zelfs geld kosten als er veel gesproken of gedaan wordt met elkaar zonder dat er daadwerkelijk contact is. ‘Contact’ lijkt een moeilijk te grijpen begrip. Maar niets is vaak minder waar. Het is een gevoel. En als je het gevoel hebt dat er geen contact is, is dat voor jou ook zo. Dat zegt niets over de reden waarom er geen contact is, waar de oorzaak ligt of wat je er zelf aan zou kunnen doen.

 

Je kunt de ander niet veranderen, wel je eigen gedrag

De oorzaak van geen contact hebben, kan bij jezelf liggen of bij de ander. Op de ander heb je echter niet direct invloed. Op jezelf wel. Als jij in staat bent om zelf contact te maken en dit kunt vasthouden, is de kans groot dat de ander met je meebeweegt en ook contact gaat maken.

Bij geen contact kunnen er twee oorzaken bij jezelf liggen

Je staat niet open voor de gedachten en gevoelens van de ander.
Je staat niet open voor je eigen gedachten en gevoelens.
Vaak ben je je hier niet van bewust op het moment dat dit aan de orde is.

 

Tips om het ‘contact’ met anderen te verbeteren

Toon begrip voor de gedachten en gevoelens van de ander.
Luister naar wat de ander te zeggen heeft.
Wees niet te stellig in je eigen mening.
Geef de ander signalen van herkenning en erkenning.
Neem de ander serieus.
Luister naar wat je zelf vindt en voelt.
Maak ruimte in het contact voor je eigen gevoelens en gedachten.
Wees open over je gedachten en gevoelens.

Take the Leash

Coachen met honden is een vorm van ervaringsleren. Het is een manier van coaching die snel tot de kern komt. Het haalt je uit je denken en gaat verder dan het aanleren van vaardigheden. Bij coachen met honden gaat het over wie jij in essentie bent.
Coachen met honden geeft richting aan persoonlijke ontwikkeling.

Bij Take the Leash coachen wij mensen die het heft in eigen hand willen nemen en die zichzelf persoonlijk willen ontwikkelen. Dit doen wij grotendeels met de hond als spiegel. Je kunt dit bij ons met onze honden, maar ook met je eigen hond ervaren.

Daarnaast verzorgen wij opleidingen waarin je het spiegelen en coachen met honden in een individueel opleidingstraject kunt leren met je eigen hond(en).

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op

Schrijf je in om tips en nieuws te ontvangen