Door honden leren over jezelf.

Ondernemen in de zomer

De zomer is een tijd van vieren en eren. Alles in de natuur staat volop in de bladeren, bloemen bloeien en de eerste zaden worden zichtbaar of beginnen zich al te verspreiden. 

Overal in de natuur zijn dieren te vinden. Er is dan ook volop voedsel voor ze. Ze genieten vaak van de zon. Het geeft ze energie en ze laten deze energie rustig tot zich komen. 

Net als in de winter liggen mijn honden ook in de zomer veel. Het is niet altijd slapen. Soms lijken ze gewoon te zonnen. Ze liggen nu niet binnen, maar buiten. Genieten in de zon en als het te warm is in de schaduw. In de ochtend en de avond zijn ze het actiefst. Dan wordt er volop gespeeld en door het gras gerold. 

Net als de natuur viert, heeft je onderneming het nodig dat je je successen viert en dat wat je toegevallen is, eert. Sommige ondernemers zijn hier goed in, maar veel ondernemers die ik ontmoet zijn vaak te druk om hier voldoende bij stil te staan. 

Waar geef je in de zomer aandacht aan?

In de zomer is het belangrijk dat je viert. Dat je stilstaat bij je successen en dat je eert dat wat er is. Het fundament van je bedrijf, je producten, je klanten, je leveranciers, je samenwerkingspartners etc. Je mag ze eren en je mag vieren dat ze onderdeel zijn van je bedrijf of van de kringloop waarbinnen jouw onderneming zich bevindt. 

Vieren vraagt dat je stil staat bij wat er is ontstaan. Dat je je bewust bent van de inspanning die jij hebt geleverd om te komen waar je bent. Dat je je realiseert wie er nog meer een bijdrage heeft geleverd aan de successen die ej ervaart. En dat je gewoon geniet van wat is. 

Stel jezelf vragen als: Wat heb ik gerealiseerd? Welke successen zijn er? Wie hebben hier een bijdrage aan geleverd en ben ik dankbaar daarvoor? Op welke manier vier ik dit op dit moment? 

Gun jezelf een adempauze en ontspanning. Bezorg jezelf een cadeau. Laat de partners om je heen weten dat je ze waardeert. Het geeft je een fijne energie die je gaat helpen om straks de herfst weer in te gaan. Feestjes kun je niet uitstellen. Die kun je alleen in de zomer vieren!

Take the Leash

Coachen met honden is een vorm van ervaringsleren. Het is een manier van coaching die snel tot de kern komt. Het haalt je uit je denken en gaat verder dan het aanleren van vaardigheden. Bij coachen met honden gaat het over wie jij in essentie bent.
Coachen met honden geeft richting aan persoonlijke ontwikkeling.

Bij Take the Leash coach ik mensen die het heft in eigen hand willen nemen en die zichzelf persoonlijk willen ontwikkelen. Dit doe ik grotendeels met de hond als spiegel. Je kunt dit bij mij met mijn honden, maar ook met je eigen hond ervaren.

Sinds 2011 verzorg ik opleidingen waarin je het spiegelen en coachen met honden in een individueel opleidingstraject kunt leren met je eigen hond(en).

Neem contact op

Hulp nodig bij ondernemen vanuit je intuïtie?

Schrijf je in om tips en nieuws te ontvangen