Door honden leren over jezelf.

Ondernemen in de winter

De winter is de tijd van uitrusten en bezinnen. De meeste bomen en struiken hebben hun bladeren losgelaten en zo op het oog groeit er weinig tot niets.

Een aantal dieren hebben zich teruggetrokken in een winterslaap om de winter te kunnen overleven. In het voorjaar als er weer voedsel beschikbaar komt, zullen ze weer actief worden en zich gaan voortplanten.

Mijn honden liggen veel te slapen. Ze hebben er weinig behoefte aan om buiten te zijn, behalve tijdens de wandelingen. Kleedjes en de houtkachel zoeken ze gretig op om daar heerlijk opgekruld te liggen slapen. 

Net als de natuur heeft je onderneming het nodig om uit te rusten. Of jij als ondernemer. En dat voelt vreemd. Je kunt toch niet zomaar niets doen? 

Waar geef je in de winter aandacht aan?

In de winter is het belangrijk dat je je naar binnen trekt. Dat je luistert naar je innerlijke gedachtes, emoties, ideeën en gevoelens. Zonder hier direct actie op te willen nemen. Het is een tijd van uitrusten, verwerken en een tijd van voorbereiden.

Verwerken van wat je hebt los moeten laten in de herfst en het voorbereiden op een nieuw voorjaar, zodat het proces van creatie als vanzelf weer op gang kan komen. 

Stel jezelf vragen als: Welke activiteiten gaan me makkelijk af en kosten me weinig energie? Wat heb ik nodig om tot rust te komen? Waar droom en fantaseer ik over? Wat wil ik voorbereiden, in een rustig tempo, zodat ik hier profijt van heb als de lente komt? 

Zoek anderen op waar je je fijn bij voelt en deel, inspireer en geef elkaar geborgenheid. Het helpt je bij de overgang tussen het loslaten van de herfst en het ontwikkelen van het voorjaar dat onherroepelijk weer gaat komen. 

Take the Leash

Coachen met honden is een vorm van ervaringsleren. Het is een manier van coaching die snel tot de kern komt. Het haalt je uit je denken en gaat verder dan het aanleren van vaardigheden. Bij coachen met honden gaat het over wie jij in essentie bent.
Coachen met honden geeft richting aan persoonlijke ontwikkeling.

Bij Take the Leash coach ik mensen die het heft in eigen hand willen nemen en die zichzelf persoonlijk willen ontwikkelen. Dit doe ik grotendeels met de hond als spiegel. Je kunt dit bij mij met mijn honden, maar ook met je eigen hond ervaren.

Sinds 2011 verzorg ik opleidingen waarin je het spiegelen en coachen met honden in een individueel opleidingstraject kunt leren met je eigen hond(en).

Neem contact op

Hulp nodig bij ondernemen vanuit je intuïtie?

Schrijf je in om tips en nieuws te ontvangen