Door honden leren over jezelf.

Ondernemen in de lente

De lente is de tijd van ontwikkelen en vernieuwen. Bomen en struiken krijgen weer knoppen, plantjes komen de grond uit en uit knoppen komen bladeren en bloemen tevoorschijn. 

De dieren die zich hadden teruggetrokken in een winterslaap worden weer wakker en bewegen zich energiek en speels. Vogels zijn bezig nesten te bouwen en alles lijkt te draaien om het creëren en in de wereld zetten van nieuwe dingen. 

Mijn honden willen weer buiten blijven na de wandeling. Ze spelen met elkaar of liggen heerlijk in de zon te soezen. Ze zijn energiek en vrolijk. Daar waar ze ruimte zien, proberen ze steeds maar weer te verleiden tot spel, beweging en actie. 

Net als de natuur heeft je onderneming het nodig om na de winter weer in beweging te komen. Of jij als ondernemer. Dat is fijn, want dan kan je weer bezig zijn. Maar soms ook spannend en zelfs een beetje beangstigend. Want bij actief zijn, hoort zichtbaar zijn, jezelf laten zien, het contact zoeken met je klant en je aanbod kunnen kunnen doen aan de ander. 

 

 

Waar geef je in de lente aandacht aan?

In de lente is het belangrijk dat je in beweging komt. Dat je ontwikkelt, nieuwe ideeën uitwerkt en deze tot volwassenheid brengt. 

In de winter heb je verwerkt, gereflecteerd, uitgerust en wellicht gedroomd. Je hebt afscheid genomen van het oude en energie opgedaan voor iets nieuws. De lente is de tijd om je geïncasseerde lessen en gedroomde dromen tot realiteit te maken. 

Dat vraagt dat je bereid bent je ideeën concreet te gaan maken en te delen met anderen. Wellicht eerst voorzichtig en bij mensen die je kent. Misschien om eerst eens te toetsen hoe e.e.a. ontvangen wordt. Maar in een later stadium zul je toch echt het contact met de ander moeten aangaan die jij als klant wilt hebben. Je wilt namelijk doen wat je ‘droomt’.

Stel jezelf vragen als: Wat wil ik aanbieden en met welke activiteiten wil ik mijn inkomen verdienen? Waar krijg ik energie van? Wat vind ik spannend in het contact met anderen? Op welke manier wil ik zichtbaar zijn? Waar en waarmee wil ik zichtbaar zijn?

Zoek hulp of inspiratie van buitenaf als je merkt dat je vastloopt in de lente. Wellicht is een duwtje in de rug hetgeen je nodig hebt om in beweging te komen. Het zou namelijk jammer zijn als je in de daadwerkelijke lente blijft hangen in de winter. Inspiratie van buitenaf kan je helpen om de blokkade die je voelt te doorbreken. 

 

 

Take the Leash

Coachen met honden is een vorm van ervaringsleren. Het is een manier van coaching die snel tot de kern komt. Het haalt je uit je denken en gaat verder dan het aanleren van vaardigheden. Bij coachen met honden gaat het over wie jij in essentie bent.
Coachen met honden geeft richting aan persoonlijke ontwikkeling.

Bij Take the Leash coachen wij mensen die het heft in eigen hand willen nemen en die zichzelf persoonlijk willen ontwikkelen. Dit doen wij grotendeels met de hond als spiegel. Je kunt dit bij ons met onze honden, maar ook met je eigen hond ervaren.

Onderwerpen waar wij ruime ervaring mee hebben:

  • Vergroten van persoonlijk leiderschap
  • Gebruik maken van je intuïtie
  • Persoonlijke effectiviteit
  • Stresshantering
  • Leiderschapsontwikkeling
  • Loopbaan keuzes

Daarnaast verzorgen wij opleidingen waarin je het spiegelen en coachen met honden in een individueel opleidingstraject kunt leren met je eigen hond(en).

Hulp nodig?

Voor ondernemen vanuit je intuïtie. 

Schrijf je in om tips en nieuws te ontvangen