Door honden leren over jezelf.

Hoe stimuleer je medewerkers zich persoonlijk te ontwikkelen?

Jaren geleden werd ik gebeld door een organisatie met de vraag of ik een medewerker van hen wilde coachen. Natuurlijk wilde ik dat. Er was echter een kleine ‘maar’. De medewerker vond zelf dat ze geen coaching nodig had. De manier waarop zij haar werk deed was voor haar prima. Het feit dat er met diverse collega’s problemen waren in de communicatie lag niet aan haar. Na het verhaal van de werkgever aangehoord te hebben, vroeg ik ze waarom ze dachten dat ik iets kon bereiken met deze medewerker. Er was namelijk geen enkele sprake van intrinsieke motivatie om naar het eigen gedrag te kijken en al helemaal niet om te ontwikkelen.

klas krijgt les

Het antwoord van de werkgever was eenvoudig

‘Deze medewerker heeft een hond en daar zit de passie. Als jij coacht met honden zal zij wellicht gemotiveerd zijn om naar haar eigen gedrag te kijken in relatie met de honden. Als er dan ook een vertaalslag kan plaatsvinden naar de omgang en communicatie met mensen is ze wellicht geïnspireerd om hier iets mee te doen.’ En zo begon ik dit coach traject met een grote nieuwsgierigheid naar wat dit zou opleveren voor de werkgever.

De werkgever had een juiste inschatting gemaakt

Na afloop van dit coach traject was de manier van communiceren van de medewerker aanzienlijk verbeterd. Tevens vertelde ze vol enthousiasme aan haar collega’s wat ze ontdekte over de relatie die ze met haar hond had, wat ze daarin anders was gaan doen en wat haar dit opleverde. Ze was haar werkgever ontzettend dankbaar voor de kans die haar geboden was. Met veel plezier had ze het traject doorlopen.

Inmiddels vele jaren later kijk ik terug op dit traject en realiseer ik me dat deze werkgever iets bijzonders deed. Vanuit volledige vrijheid kreeg de medewerker iets aangeboden van haar werkgever dat haar raakte in haar passie. Zonder voorwaarden kreeg zij de ruimte om hier iets mee te gaan doen. De werkgever vertrouwde erop dat de medewerker op zou pakken wat voor haar belangrijk zou zijn. Zowel voor haar persoonlijk als binnen haar werkomgeving. En dit pakte goed uit.

De wijze les

Geef medewerkers zoveel mogelijk de ruimte om hun eigen pad te bewandelen in een tempo en op een manier die ze zelf verkiezen. Als je dit kunt stimuleren als werkgever ontstaat er ruimte waarbinnen persoonlijke ontwikkeling de kans krijg te groeien. Vrijheid en ongedwongenheid zijn op dit vlak waardevolle randvoorwaarden.

Take the Leash

Coachen met honden is een vorm van ervaringsleren. Het is een manier van coaching die snel tot de kern komt. Het haalt je uit je denken en gaat verder dan het aanleren van vaardigheden. Bij coachen met honden gaat het over wie jij in essentie bent.
Coachen met honden geeft richting aan persoonlijke ontwikkeling.

Bij Take the Leash coachen wij mensen die het heft in eigen hand willen nemen en die zichzelf persoonlijk willen ontwikkelen. Dit doen wij grotendeels met de hond als spiegel. Je kunt dit bij ons met onze honden, maar ook met je eigen hond ervaren.

Daarnaast verzorgen wij opleidingen waarin je het spiegelen en coachen met honden in een individueel opleidingstraject kunt leren met je eigen hond(en).

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op

Schrijf je in om tips en nieuws te ontvangen