Door honden leren over jezelf.

Hoe de toekomst en nu samenvallen

Ik zat in de auto en was onderweg met de honden naar het bos. Ik dacht aan wat de dag te brengen had, wat ik moest halen aan boodschappen. Welke klanten ik ’s middags op de agenda had staan en hoe de week er verder uit zag. Ineens realiseerde ik me dat ik veel bezig was met de dingen die nog moeten komen. Het maakte dat ik de zon niet zag schijnen, dat ik de rust van tijd hebben om met de honden naar het bos te gaan niet voelde en dat ik daarmee eigenlijk voorbij ging aan het leven van nu. En nu was het goed zoals het was.

In mijn werk help ik mensen stil staan bij wat er nu is. Dat is namelijk waar de toekomst mee begint. Op wat voor manier dan ook. Het is goed om met de toekomst bezig te zijn. Echter te veel aandacht voor de toekomst en te weinig leven in het nu geeft een gevoel van onvrede. Alsof het nu nooit goed genoeg is. Alsof je steeds onderweg moet zijn naar iets anders.

Veranderen gebeurt nu

Als je bezig bent met persoonlijke ontwikkeling of wilt veranderen dan is de toekomst een illusie. Dat is namelijk niet waar het gebeurt. Veranderen gebeurt in het heden. Door te zien wat er is en te ervaren wat dat met je doet. Om van daaruit je eerste stap te zetten naar de toekomst. Met je aandacht bij de stap die je zet. De stap die je NU zet. Niet de stap die je misschien in de toekomst zult zetten.

Ervaringen die je hebt opgedaan van stappen die je ooit gezet hebt zijn vele malen sterker dan de beelden die je hebt bij de toekomst. Sommige ervaringen helpen je naar de toekomst die je zou willen. Andere ervaringen zitten je in de weg. Ze bepalen je gedrag, gedachtes en gevoelens zonder dat je je daar bewust van bent.

Door stil te staan bij wat er op dit moment is, kun je beter zicht krijgen op wat je in het heden kan helpen en wat je in de weg kan zitten bij het pad dat je volgt. Het pad dat je naar je toekomst brengt.

Gebruik de toekomst voor nu

Als je de toekomst en het nu wilt laten samenvallen dan kies je je momenten waarop je fantaseert over wat je je in de toekomst zou wensen. Hoe wil je zijn? Waar wil je je tijd in stoppen? Waar word je blij van? Van daaruit ga je terug naar het heden. Sta je stil bij wat er op dit moment is. Wat doe je? Wat voel je? Wat denk je? Wat zie je? Waar stop je op dit moment je tijd in?

Door vervolgens de toekomst en het nu met elkaar te verbinden wordt het makkelijk om te zien wat wel of geen bijdrage levert aan wat je voor jezelf in de toekomst zou willen. Het helpt je je eerste stap te bepalen. De stap die je op dit moment, in het heden, NU kunt zetten…

 

Coachtraject ‘Persoonlijk leiderschap als basis’

Het coachtraject ‘Persoonlijk leiderschap als basis’ is een traject van 5 dagdelen dat je helpt steviger en bewuster in je leven te gaan staan. Samen met je hond of met de honden van Take the Leash werk je gedurende 5 dagdelen samen en ontdek je thema’s die belangrijk zijn in je leven en waar jouw mogelijkheden liggen voor persoonlijke groei. De honden helpen je bij de bewustwording van wat er daadwerkelijk in het heden is, zodat je vanuit daar gepaste stappen kunt zetten naar de toekomst.

Meer informatie over ‘Persoonlijk leiderschap als basis’ vind je middels de link hieronder

 

'Persoonlijk leiderschap als basis'

Coaching

Take the Leash

Coachen met honden is een vorm van ervaringsleren. Het is een manier van coaching die snel tot de kern komt. Het haalt je uit je denken en gaat verder dan het aanleren van vaardigheden. Bij coachen met honden gaat het over wie jij in essentie bent.
Coachen met honden geeft richting aan persoonlijke ontwikkeling.

Bij Take the Leash coachen wij mensen die het heft in eigen hand willen nemen en die zichzelf persoonlijk willen ontwikkelen. Dit doen wij grotendeels met de hond als spiegel. Je kunt dit bij ons met onze honden, maar ook met je eigen hond ervaren.

Daarnaast verzorgen wij opleidingen waarin je het spiegelen en coachen met honden in een individueel opleidingstraject kunt leren met je eigen hond(en).

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op

Schrijf je in om tips en nieuws te ontvangen