Door honden leren over jezelf.

Terugblik 2017

In januari verhuisde Take the Leash. Wonen en werken kwamen bij elkaar op een prachtige locatie in het buitengebied van Heeten. Het afgelopen jaar heeft voor een groot deel in het teken gestaan van wennen en ruimte innemen. Het lijkt eenvoudig. Een kantoor achter je huis. Maar niets is minder waar. Het heeft even tijd nodig gehad voordat ik kon voelen op welke manier werk en privé zich met elkaar verhouden. Zowel emotioneel als ook fysiek en in de verschillende energie die om werk en om privé heen hangt is dit een zoektocht geweest. En ook in 2018 zal dit zich in de nuances ongetwijfeld voortzetten.

In maart kwam Gizmo. Een jonge hond van bijna 9 maanden. Hij en zijn baas konden het niet goed met elkaar vinden. Gizmo had druk ervaren op sommige vlakken en dat maakte hem strijdbaar. Met veel geduld en aandacht voor zijn proces ontstond er een bijzondere relatie. Inmiddels is er een groot vertrouwen ontstaan tussen Gizmo en mij. Gizmo is de liefste… Met het grootste hart voor mens en dier en zijn hang naar harmonie en vrede.

In juli overleed Luna

De eerste hond die ooit bij ons kwam wonen. Luna die de drijvende kracht was achter het ontstaan van Take the Leash en mij de basis leerde van persoonlijk leiderschap. Het was haar tijd. Haar lijf was aan het eind van zijn kracht. Ik ben dankbaar dat zij een fijne tijd heeft mogen hebben op onze nieuwe plek waar zij met veel plezier haar ruimte heeft kunnen innemen.

In augustus vond de eerste terugkomdag plaats voor mensen die de laatste jaren de opleiding ‘Spiegelen met honden’ hebben doorlopen bij Take the Leash. Een bijzondere dag met bijzondere ontmoetingen en voor herhaling vatbaar.

In december kwam Floris. Hij is redelijk vers van de pers. Met Floris is Take the Leash denk ik aangekomen bij een hernieuwde groep honden die de komende jaren een belangrijke rol zullen krijgen binnen Take the Leash.

Zo terugkijkend op 2017 kan ik zeggen dat ik me dankbaar voel. Voor het uitkomen van de droom van de bijzondere plek waar ik mag wonen en werken en voor de honden die hun levens en lessen met mij delen. Tevens ben ik dankbaar voor al die mensen die mijn pad gekruist hebben het laatste jaar en die met mij gedeeld hebben in hun leven.

Afgelopen jaar was een turbulent jaar. Het jaar van veranderingen en het jaar van uitersten. Het jaar van voorbereiding voor een nieuwe fase…

Take the Leash

Coachen met honden is een vorm van ervaringsleren. Het is een manier van coaching die snel tot de kern komt. Het haalt je uit je denken en gaat verder dan het aanleren van vaardigheden. Bij coachen met honden gaat het over wie jij in essentie bent.
Coachen met honden geeft richting aan persoonlijke ontwikkeling.

Bij Take the Leash coachen wij mensen die het heft in eigen hand willen nemen en die zichzelf persoonlijk willen ontwikkelen. Dit doen wij grotendeels met de hond als spiegel. Je kunt dit bij ons met onze honden, maar ook met je eigen hond ervaren.

Daarnaast verzorgen wij opleidingen waarin je het spiegelen en coachen met honden in een individueel opleidingstraject kunt leren met je eigen hond(en).

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op