Door honden leren over jezelf.

Jonge honden

Afgelopen jaar zijn Gizmo en Floris in ons leven gekomen. Twee jonge honden die allebei al een leven hadden voordat ze onderdeel gingen uitmaken van het onze. Die geconfronteerd werden met Ici en Puk, die hier al woonden, en waar wij van vragen dat ze zich voegen naar het leven dat wij leiden. Een leven waarin het coachen met honden voor mij een belangrijk plek inneemt. Een leven waarin zij ook een functie krijgen. Althans… als ze dat willen…

Maar hoe weet je nou of ze dat willen? Dat is altijd weer een moeilijke vraag. In ieder geval houden ze van mensen. Ze zijn vriendelijk en gaan mensen onbevangen tegemoet. Als er iemand komt worden ze daar blij van. Ze houden allebei van aandacht, knuffels en willen graag iets voor mensen doen. Daar begint het in mijn ogen en van daaruit zullen we moeten ervaren welke rol ze willen oppakken.

Gizmo is de liefste

Raar gezegd. Maar Gizmo is werkelijk de liefste. Toen hij bij ons binnen kwam was hij redelijk strijdlustig. Hij had geleerd om strijd te voeren en zijn gewicht te gebruiken. Hij had druk ervaren op een aantal vlakken. Dat maakte dat hij geforceerd voor zichzelf op moest komen. Met geduld en aandacht kwam er vertrouwen en begroef hij de strijdbijl. Als ik nu naar hem kijk, realiseer ik me dat Gizmo een hond is die totaal niet strijdvaardig is. Hij is een allemansvriend. Zowel naar mensen als naar alle honden. Een vredesstichter die van een goede sfeer houdt. Een hond die liever wegloopt als een ander boos is of zich opdringt.

Floris is het meest intens

Toen Floris kwam had hij ervaren hoe het was om een aantal keren verlaten te worden. Letterlijk gedumpt in het bos. Twee dagen zwervend voordat hij zich overgaf aan mensen. Van huis naar huis, maar keer op keer geen thuis. En het is Floris die op de meest intense manier je nabijheid zoekt. Die zijn ruimte inneemt en zich niet aan de kant laat zetten. Die vol vertrouwen zijn lijf tegen je aandrukt en letterlijk springt om in je nabijheid te zijn. Een hond die niet bang is om op zijn eigen poten te staan, maar die zichzelf laat zien zodat je niet om zijn aandacht en betrokkenheid heen kunt.

Mooie jonge honden

Deze mooie, lieve jonge honden brengen een nieuwe energie. Puk en Ici hebben ze geaccepteerd en de roedel is compleet. In huis hebben ze inmiddels een eigen, fijne dynamiek met elkaar. Buiten werken we aan rust, samenwerking en samen plezier maken. En ten aanzien van het werk zetten we de eerste stapjes. Gizmo is begonnen als junior coach hond en Floris loopt af en toe een snuffel stage. Puk doet af en toe mee in het werk als ze hiervoor kiest. En Ici? Ja, Ici is inmiddels een oude rot in het vak. Zij kent de kneepjes van het vak en doet haar ding.

Take the Leash

Coachen met honden is een vorm van ervaringsleren. Het is een manier van coaching die snel tot de kern komt. Het haalt je uit je denken en gaat verder dan het aanleren van vaardigheden. Bij coachen met honden gaat het over wie jij in essentie bent.
Coachen met honden geeft richting aan persoonlijke ontwikkeling.

Bij Take the Leash coachen wij mensen die het heft in eigen hand willen nemen en die zichzelf persoonlijk willen ontwikkelen. Dit doen wij grotendeels met de hond als spiegel. Je kunt dit bij ons met onze honden, maar ook met je eigen hond ervaren.

Daarnaast verzorgen wij opleidingen waarin je het spiegelen en coachen met honden in een individueel opleidingstraject kunt leren met je eigen hond(en).

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op