Door honden leren over jezelf.

Inspiratiekaarten

De inspiratiekaarten met honden zijn klaar! De set bestaat uit 45 verschillende kaarten die in coaching een absolute toegevoegde waarde hebben. De set is gemaakt voor coaches die met honden werken, maar is uiteraard ook daarbuiten te gebruiken. Iedere kaart bevat aan de ene zijde een mooie foto van een hond en op de achterzijde een thema (uitnodiging tot actie) met daarbij een verdiepingsvraag. De set zit in een stevig blik met scharnierdeksel.

De kaarten hebben drie basiskleuren. Bij de blauwe kaarten is het thema naar binnen gericht. Bij de groene kaarten is het thema naar buiten gericht. De bruine kaarten gaan over de zintuigen.

De kaarten zijn gemaakt door San van Doorn (Passie voor honden) en Tanja van Doesburg (Take the Leash). Het merendeel van de foto’s is gemaakt door Arno van Ingen. De ‘huisfotograaf’ van Take the Leash.

Gebruik de inspiratiekaarten op je eigen-wijze

Ik ben zelf gewend om in mijn coaching met verschillende kaarten en spellen te werken zoals het mij op dat moment uitkomt. Soms is het echter fijn om wat ideeën te hebben over de manier waarop je kunt werken met de kaarten. Hieronder volgen enkele tips, maar voel je zeker vrij om de inspiratiekaarten op je eigen wijze te gebruiken en wees hierin creatief en experimenteer!

Werkvorm 1:

Laat de ander uit de waaier van kaarten blind een kaart trekken. (Of laat de hond een kaart aanwijzen met zijn neus.) Het gesprek kan gaan over zowel de afbeelding als over het thema en de vraag die daarbij gesteld wordt.

Werkvorm 2:

Leg alle kaarten met de afbeeldingen naar boven en laat de ander een beeld kiezen dat iets over hem of haarzelf verteld. (bijvoorbeeld over hoe hij of zij zich op dat moment voelt.) Laat de ander hier iets over vertellen aan de hand van de kaart. Draai hierna de kaart om en lees wat er op de achterkant geschreven staat. Wat betekend het thema met de verdiepingsvraag op dit moment?

Werkvorm 3:

Laat de ander 3 kaarten kiezen waar de tekst zichtbaar van is. Zowel een bruine, blauwe en groene kaart. Wat betekenen deze kaarten en hoe verhouden deze kaarten zich tot elkaar als je ze naast elkaar leg? Zijn er dingen die opvallen?

Inspiratiekaarten bestellen?

De kaarten zijn te bestellen bij Kaarten & Ko. Naast deze set inspiratiekaarten met honden is er inmiddels ook een set seizoenskaarten ontwikkelt. Tevens biedt Kaarten & Ko workshops waarin je ervaart op welke manieren je de kaarten kunt gebruiken en hoe je ze kunt koppelen aan het coachen met honden of het coachen met natuur. 

Take the Leash

Coachen met honden is een vorm van ervaringsleren. Het is een manier van coaching die snel tot de kern komt. Het haalt je uit je denken en gaat verder dan het aanleren van vaardigheden. Bij coachen met honden gaat het over wie jij in essentie bent.
Coachen met honden geeft richting aan persoonlijke ontwikkeling.

Bij Take the Leash coachen wij mensen die het heft in eigen hand willen nemen en die zichzelf persoonlijk willen ontwikkelen. Dit doen wij grotendeels met de hond als spiegel. Je kunt dit bij ons met onze honden, maar ook met je eigen hond ervaren.

Daarnaast verzorgen wij opleidingen waarin je het spiegelen en coachen met honden in een individueel opleidingstraject kunt leren met je eigen hond(en).

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op