Door honden leren over jezelf.

TRAINING ‘PAS OP DE PLAATS’

Dreig jij jezelf voorbij te lopen en het contact met jouw kern te verliezen? Laat het niet gebeuren! Weet dat oorzaken voor het verliezen van het contact met jezelf heel divers zijn. Het ontstaat echter altijd doordat jij onvoldoende aandacht hebt voor jezelf en je eigen basis. Of de reden hiervoor nu gelegen is in een heftige gebeurtenis, prikkels van buitenaf, druk van werk of omgeving of snelheid van leven.

Op het moment dat je voelt dat je het contact met jezelf dreigt te verliezen of kwijt bent geraakt, is het tijd voor een pas op de plaats. Je hebt stil te staan bij je basis. Stevig met je voeten op de grond. Je knieën een beetje gebogen. Je bewust van hoe je ademhaling binnenkomt, door je lichaam gaat en de weg weer naar buiten vindt.

In de training ‘Pas op de plaats’ sta je stil bij wat je doet, voelt en denkt. Samen met een hond ervaar en voel je wat er op dat moment is. Daar hoef je niks mee. Dat is. Zodat je van daaruit weer kunt gaan ervaren hoe het is om contact te hebben met jezelf en met de hond.

Waarom een pas op de plaats ?​

Op het moment dat je het contact met jezelf verloren bent of dreigt te verliezen, verlies je vaak ook het contact met de mensen en dieren om je heen. Burn out en depressie kunnen hiervan hele vervelende gevolgen zijn. Zorg daarom goed voor jezelf en zak in je lichaam, gevoelens en gedachtes als je hierbij weg aan het raken bent. 

Door een pas op de plaats te maken en het contact met jezelf te herstellen, geef je jezelf ruimte. Van daaruit kun je kijken of je bewust bezig wilt met jezelf beter leren kennen. Kom je tot de conclusie dat je structureel beter voor jezelf wilt gaan zorgen? Wellicht is de training ‘Zorg voor jezelf’ een mooi vervolg voor meer zicht op hoe je in elkaar zit en hoe je een stap richting verandering kunt zetten.

TRAINING ‘PAS OP DE PLAATS’

MEER WETEN? LEES DEZE ARTIKELEN.

Artikel

Kleine stapjes

Artikel

Vertrouwen

Artikel

Wat aandacht krijgt groeit